Черен петък – шопинг уикенд в Истанбул, 3 дни, автобус


Черен петък  – шопинг уикенд в Истанбул, 3 дни, автобус
Ексурзията минава през:
Тази екскурзия посещава следните градове:
Бургас, Истанбул
ЧЕРЕН ПЕТЪК
ШОПИНГ УИКЕНД В ИСТАНБУЛ
автобусна екскурзия – 3 дни
26.-29.11.2020 г.


Насладете се на безбройните възможности в Истанбул за пазаруване на качествени стоки на изключително добри цени!
Възползвайте се от големите намаления за “Черния петък” и много изгодния курс на турската лира!
Разгледайте историческите и културни забележителности на метрополиса с посещение на прословутите чаршии на Истанбул и модерните молове с огромни сезонни намаления!

ПРОГРАМА:
Първи ден
Потегляне в 23.50 часа от Бургас, бензиностанция OMV до хотел Мираж. Нощен преход до Истанбул.

Втори ден
Пристигане в Истанбул рано сутринта.
Настаняване в хотела при възможност. Хотелът е Elite Palace Hotel, категория 3 звезди, намира се в квартала Аксарай, в историческата част на Истанбул.

СУТРИНТА - ЕКСКУРЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ ДО ЗЛАТНИЯ РОГ, КВАРТАЛА БАЛАТ, ИСТОРИЧЕСКИЯ ХЪЛМ ПИЕР ЛОТИ С ПАНОРАМНА ГЛЕДКА, БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА СВ. СТЕФАН, ПАЗАРА КАПАЛЪ ЧАРШЪ.
 Златният рог е исторически залив, играл важна историческа роля. Заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. Кварталът Балат съчетава по автентичен начин еврейската, гръцката и арменската култура. Колоритна пешеходна разходка по тесните каменни улици с цветни къщи, където са се снимали голяма част от турските сериали.
Пътуване с въжена линия до върха на хълма Пиер Лоти. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан”.
Свободно време в най-големия закрит пазар в света – “Капалъ Чаршъ”, предлагащ изобилие от сувенири, екзотични стоки и скъпоценности.
Цена: 23 евро за възрастен, 11.50 евро за деца 2-12 години.

СЛЕДОБЕД – ЕКСКУРЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ДОЛМАБАХЧЕ И КВАРТАЛА ОРТАКЬОЙ.
Новият султански дворец “Долмабахче”, наричан още Истанбулския Версай, е построен в края на 19. век. Съхранил е богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административен център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни.
Кварталът Ортакьой се намира на брега на Босфора и с многобройните си кафета и рибни ресторанти е любимо място за разходка и почивка на местните. 
Цена: 33 евро за възрастен, 16.50 евро за деца 2-12 години.

или

СЛЕДОБЕД – ЕКСКУРЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ – ШОПИНГ ТУР ДО CEVAHIR SHOPPING MALL
Cevahir Shopping Mall е най-големия търговски център, намиращ се в модерната част на Истанбул, в квартала Шишли. На 6 етажа са разположение магазини от световни и местни марки, предлагащи огромни отстъпки за Черен петък. 
Цена: 25 евро за възрастен, 12.50 евро за деца 2-12 години

Забележка: Екскурзиите Златният рог, Дворецът Долмабахче и Шопинг тур Cevahir Shopping Mall не могат да се съчетаят, възможно е участието само в една от тях. 

ВЕЧЕРТА – ВЕЧЕРЯ С НЕОГРАНИЧЕНИ НАПИТКИ НА КОРАБ ПО БОСФОРА
Вечерта – трансфер до пристанището за романтична нощна разходка по Босфора в прегръдката на Азия и Европа. Това е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. На брега на Босфора са разположени красивите дворци “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, завладяващите гледки на Босфора и вечеря в плаващия ресторант създават преживяване, запомнящо се за цял живот. Вечерята е с 4 блюда, алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, забавна ориенталска програма и музика на живо. Връщане в хотела късно вечерта и нощувка.
Цена: 40.00 евро за възрастен и дете над 7 години.

Трети ден
Закуска. Свободно време и екскурзии по желание.
СУТРИНТА – ЕКСКУРЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО БОСФОРА И ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР
Романтична разходка по Босфора с туристическо корабче, представляваща отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. Пътуването следва бреговете на Босфора. Плава се покрай дворците “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на турските семейни сериали, легендарния остров Къз Кулеси.
Свободно време в Египетския пазар – един от най-живописните пазари в света. Сградата е на 360 години, запазена в прекрасно състояние. В магазините се предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, сувенири. 
Цена: 23.00 евро за възрастен, 11.50 евро за дете.

СЛЕДОБЕД И ВЕЧЕРТА – ЕКСКУРЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ ДО WATER GARDEN С ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ И EMAAR 
Панорамно пътуване с автобус до Азия - преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на търговски център “Емаар” – един от най-съвременните молове в Истанбул. Търговският център е олицетворение на изобилието. Тук се намира най-новия аквариум с подводна зоологическа градина с подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, Царство на крокодилите, Остров на пингвините. Любителите на шопинга ще имат възможност да пазаруват във фирмените магазини на местни и световно известни марки. Възможност за вечеря в многобройните тематични ресторанти в комплекса.
Отпътуване за Water Garden – в превод означава Водните градини. Освен със многобройните си мазани, ресторанти и кафенета, молът е известен и с “пеещите” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина и лазерни ефекти.
Цена: 15.00 евро за възрастен, 7.50 евро за дете

ВЕЧЕРТА – ЕКСКУРЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ С ВЕЧЕРЯ И ЗАБАВНА ПРОГРАМА В РЕСТОРАНТ ГАР.
Вечеря с напитки и забавна програма в атракционния ресторант.
Цена: 33 евро за възрастен, 16 евро за деца 2-12 години.

Забележка: Екскурзиите Water Garden и Гар не могат да се съчетаят, възможно е участието само в една от тях

Четвърти ден
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на КОСКА – реномирана фабрика за локум, специализирана в производството на локум, халва и други ориенталски сладкиши повече от 110 години
Посещение на мол “Форум Истанбул”. Молът е един от най-големите по рода си в Европа, представящ магазини на над 280 фирмени марки, с множество ресторанти и кафенета. Тук се намира и световно известния аквариум “Sea Life”, представящ над 10 000 морски вида, включително и тигрови акули. Тук се намира най-големият подводен тунел.
Посещение на голям аутлет в Чорлу – свободно време за покупки.
Посещение на  Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки.
Пристигане в Бургас – след 22.00 часа.
 

СТАНДАРТНА ЦЕНА:  129.00 лв
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА:  89.00 лв 

ДЕТСКИ НАМАЛЕНИЯ:   30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии (с изключение на вечеря на кораб по Босфора);

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:            
- транспорт с комфортен автобус;
- 2 нощувки със закуска в хотел 3 звезди – Елит Палас;
- посещение на фабрика за локум;
- посещение на мол Форум Истанбул;
- посещение на аутлет в Чорлу;
- посещение на Лозенград;
- пътни и гранични такси;
- екскурзоводско обслужване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:  
- Деца 2-12 години ползват намаление, когато са настанени в стая с двама възрастни. 
- Цената е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая в хотел категория “3 звезди” – 25.00 лв на вечер. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
- Допълнителните екскурзии се заявяват предварително и се заплащат на място.
- Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
- За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
- Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване;
- Цената не включва туристическа застраховка. ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД с покритие от 10000 евро срещу доплащане от 3.00 лв за лица до 65 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
- При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и дата на раждане. ЕГН се предоставя за застраховката, ако изисквате такава от туроператора.
- Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации или PCR тестове при влизане в Турция.
- Настаняване в хотела – при наличие на свободни места при пристигане, принципно – след 14.00 часа.
- Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 клиенти.
- Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
-  Срок за възстановяване на предплатените суми в случай на отмяна на пътуването - 48 часа. 
- Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
- Час и място на отпътуване: 23.50 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.
- Плащането може да бъде извършено с карта чрез сайта на фирмата или по банков път. Банкова сметка: “ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG11 UNCR 7000 1522 2622 91.
- ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
- За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ”.

ЕКСКУРЗИИ  
– eкскурзия по желание до Златния рог, квартала Балат, историческия хълм Пиер Лоти с панорамна гледка, българската църква Св. Стефан, пазара Капалъ Чаршъ.
Цена: 23 евро за възрастен, 11.50 евро за деца 2-12 години.

– eкскурзия по желание с посещение на двореца Долмабахче и квартала Ортакьой.
Цена: 33 евро за възрастен, 16.50 евро за деца 2-12 години.

– eкскурзия по желание - шопинг тур до Cevahir Shopping Mall.
Цена: 25 евро за възрастен, 12.50 евро за деца 2-12 години.

– екскурзия по желание – Нощен Босфор, ВЕЧЕРЯ С НЕОГРАНИЧЕНИ НАПИТКИ НА КОРАБ ПО БОСФОРА
Цена: 40.00 евро за възрастен и дете над 7 години.

– екскурзия по желание - разходка с корабче по Босфора И ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР
Цена: 23.00 евро за възрастен, 11.50 евро за дете.

– екскурзия по желание до Water Garden с пеещите фонтани и EMAAR 
Цена: 15.00 евро за възрастен, 7.50 евро за дете

– екскурзия по желание с вечеря и неограничени напитки и забавна програма в ресторант Гар.
Цена: 33 евро за възрастен, 16 евро за деца 2-12 години.

Важно:
Екскурзиите Златният рог, Дворецът Долмабахче и Шопинг тур в Cevahir Shopping Mall не могат да се съчетаят, възможно е участието само в една от тях. 
Екскурзиите Water Garden и Гар не могат да се съчетаят, възможно е участието само в една от тях. 


БОНУСИ:
–  посещение на КОСКА фабрика за локум – включено в цената;
– посещение на мол “Форум Истанбул” – включено в цената;
– посещение на аутлет в Чорлу – включено в цената;
–  посещение на Къркларели (Лозенград) – включено в цената;

Вземете отстъпка


Допълнителни екскурзии според програмата
Доплащане за единична стая според броя нощувки и изискванията на хотела, уточнени в програмата
Екскурзоводско обслужване
Екскурзоводско обслужване на:
български

Промоционална оферта

Стандартна
цена в лв

Промо цена възрастен

Промо цена деца 2-12 г

Промо цена деца 0-2 г

Възрастни (над 12 години)

Деца (2-12 г.)

Деца (0-2 г.)

Изберете дата на пътуване