Истанбул, тридневна екскурзия


Истанбул, тридневна екскурзия
Ексурзията минава през:
Тази екскурзия посещава следните градове:
Бургас, Истанбул
ПРОГРАМА:
0. ден четвъртък: Бургас – Истанбул
Късно вечерно отпътуване от Бургас. Нощен преход до Истанбул.
1. ден петък: Истанбул
Пристигане в Истанбул рано сутрин. (При възможност настаняване в хотела още сутринта. Ако няма такава възможност, стандартното настаняване е след 14.00 часа). Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор:
“Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия).
Туристическа обиколка в историческата част на Истанбул и посещение на обекти, свързани с византийската и мюсюлманската култура: Джамията “Султан Ахмет” или както я наричат “Синята джамия”, Хиподрума с прилежащите му Египетски обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир. Посещение на фабрика и фирмен магазин за кожени изделия. Обяд (3-степенно меню).
“Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия).
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни.
“Катедралата Св. София” (допълнителна полудневна екскурзия).
Посещение на едно от най-светите места за всички християни – катедралата “Св. София”, била в своята история християнска катедрала, джамия и музей. От 2020 година е превърната отново в джамия.
“Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие)
Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.
2. ден събота:  Истанбул
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.
“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия)
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Посещение на Египетския пазар, един от най-цветните и уханни покрити пазари в света.
“Златният рог ” (допълнителна полудневна екскурзия)
Вълнуващо пътуване до края на залива “Златния рог”. Посещение на джамията “Сюлеймание”. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма, където се намира едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Свободно време в Капалъ Чаршъ, представляващ един от най-големите в света покрити пазари.
Посещение на “Water Garden” (Водните градини), търговски комплекс с магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина, лазерни ефекти.
3. ден неделя: Истанбул – Бургас
Закуска.
Сутрешно посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.
Посещение на търговския център “Форум Истанбул”. Тук се намира и сензационния аквариум “Sea Life”, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида. Свободно време за пазаруване, посещения и обяд.
Посещение на централата на сладкарска верига “Коска”, специализираща в производството на локум, халва и други ориенталски сладкиши повече от 110 години. Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време в центъра на града за разходка и покупки.
Късно вечерно пристигане в Бургас.

Вземете отстъпка


Допълнителни екскурзии според програмата
Доплащане за единична стая според броя нощувки и изискванията на хотела, уточнени в програмата
Круиз по Босфора
Екскурзоводско обслужване
Екскурзоводско обслужване на:
български

Промоционална оферта

Стандартна
цена в лв

Промо цена възрастен

Промо цена деца 2-12 г

Промо цена деца 0-2 г

Възрастни (над 12 години)

Деца (2-12 г.)

Деца (0-2 г.)

Изберете дата на пътуване